Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 41: Adelheid Roosen (14 juli 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 41: Adelheid Roosen

Adelheid Roosen maakt vanuit de vanzelfsprekendheid dat verbondenheid er is. Als enorm talent in ieder mens aanwezig. Alleen moet het soms wakker gekust. Het is die natuurlijke beweging tussen mensen, die aan de basis ligt van het werk van de theatermaakster/actrice/speldocente. Het leverde prachtige voorstellingen en projecten op als De Gesluierde Monologen en het theaterconcept WijkSafari waarin makers en wijkbewoners elkaar adopteren. Roosen runt theatergezelschap Female Economy, sinds 2 jaar met regisseur Ola Mafaalani, dat vanuit een vrouwelijk gezichtspunt en doorlopende toenadering naar eenieder, voorstellingen maakt.

Ze ziet zichzelf weerspiegeld in de ander en leeft en werkt vanuit de zachtmoedige confrontatie. Dus niet de strijd aangaan of naar een compromis streven. ‘De derde weg is in alle eerlijkheid het licht op alles zetten. Zonder wraak, stress, oordeel of beschuldiging. Als je elke dag je werk doet vanuit die zachtmoedige confrontatie, train je je hart.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project