Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 44: Etty Koster (25 augustus 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 44: Etty Koster

Marcel was een beetje verliefd op de gymjuf van zijn middelbare school. Etty Koster was één brok blonde energie die het beste voor had met haar leerlingen. En altijd dol op lichamelijke activiteit. Ook nu nog op 74-jarige leeftijd fietst ze jaarlijks honderden kilometers op haar vakantie. Verslaafd aan beweging is ze een tuinierend buitenmens met een tiny house. Iemand die niet zozeer een lichaam heeft, maar haar lichaam is.

Daarnaast heeft Etty zich altijd ingezet voor het welzijn van anderen. Ze werkt nu als vrijwilliger in een hospice, was psychomotorisch therapeut in de psychiatrie, verslavingszorg en vrouwenhulpverlening. Ze heeft geleerd wat het lijf kan vertellen over wat er in het hoofd gebeurt. ‘Als je niet lekker in je vel zit maar je weet niet goed hoe precies, dan geeft je lichaam dat wel aan.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project