Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 45: Mouna Goeman Borgesius (8 september 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 45: Mouna Goeman Borgesius

Op haar tiende mocht Mouna Goeman Borgesius Bruintje Beer spelen in de musical Reinaert De Vos. Toen al wist ze het: Niks geen operazangers of beeldend kunstenaar, actrice wilde ze worden. Op de toneelschool werd de volle Mouna als de nieuwe Rita Corita weggezet. Maar haar talent werd uiteindelijk gezien. Eerst speelde ze bij mugmetdegoudentand, daarna volgde een rijke carrière met hoogtepunten als de dramaserie Mouna’s Keuken en de comedyreeks Toen was Geluk Nog Heel Gewoon.

Tot Parkinson toesloeg. Ze moet er niet aan denken om weer op het toneel te staan. Al kan ze wel eens verlangen naar het familiegevoel, de lachbuien tijdens repetities en het samen iets maken. Toch, tevredenheid is wat rest. ‘We hebben allemaal onze creatieve stroom kunnen vieren. Als je gezien wordt dan durf je je talent te ontwikkelen.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project