Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 47: Patty Duijn (6 oktober 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Tien jaar na het overlijden van Marcels voormalige partner Jeroen Willems, nodigde Patty Duijn Marcel uit voor haar podcast Een Doodgewoon Gesprek. Marcel raakte geïntrigeerd. Duijn is namelijk ‘rouwdoula’, een persoonlijke, systemische (uitvaart-) begeleider bij rouw en verlies, met veertien medewerkers in haar bedrijf.

Ze werd als achttienjarige al met de dood geconfronteerd, toen haar vader kwam te overlijden. Om meer te leren over leven en dood werkte ze als vrijwilliger in een hospice. Dat hield soms niet meer in dan de hand van een stervende vasthouden. Maar het was, op dat moment, wel het meest essentiële dat ze kon doen. Duijn ontdekte haar ‘zielentaak’: mensen begeleiden als verlies in hun huis komt wonen en ze door verdriet verscheurd raken. ‘Ik kan de pijn niet weghalen maar ik kan er wel voor zorgen dat er geen scheuren bijkomen.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project