Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 48: Nettie Koekebakker (20 oktober 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Toen Marcel vorig jaar zijn pols brak, waren zij zijn reddende engelen. Handtherapeut/fysiotherapeut Nettie Koekebakker en handtherapeut/ergotherapeut Marjolein Wind van het Hand & Pols Centrum in Amsterdam hebben hem met raad, daad en revalidatie bijgestaan. Met een holistische benadering proberen ze die lichaamsdelen, die zowel grof gegraai als fijne motoriek mogelijk maken, na trauma zo goed mogelijk te laten werken.

Het zat al vroeg in bij Koekebakker. Als vierjarig meisje, op schoot van oma, die was getroffen door een beroerte, probeerde ze die verkrampte vingers recht te krijgen. Ze heeft bij het Academisch Medisch Centrum aan de basis gestaan van het huwelijk tussen fysiotherapie en ergotherapie waar handtherapie uit is voortgekomen. ‘In mijn oma’s tijd had je niet eens fysiotherapie. En ik wil mensen weer in beweging zetten, ze op een hoger niveau te laten functioneren.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project