Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 49: Annick van Rinsum (3 november 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 49: Annick van Rinsum

Voordat Annick van Rinsum Marcels podcastteam kwam versterken, maakte ze al vier jaar lang podcasts voor de Amsterdamse culturele ontmoetingsplaats Pakhuis de Zwijger. Dit jaar heeft ze haar Master Internationale Betrekkingen gehaald, met een toneelstuk over stromingen in de wereldpolitiek als afstudeerproject. Om te laten zien dat in geen van onze politieke modellen de absolute waarheid schuilt.

De werkelijkheid is weerbarstig en ambigu. Dat ondervond de zesentwintigjarige Van Rinsum aan den lijve toen ze op vijftienjarige leeftijd haar moeder verloor. Ze wilde veel liever leven in een werkelijkheid waar die nog bestond. Maar met een vechtersmentaliteit haalde ze tegelijkertijd alles uit deze werkelijkheid wat erin zat. Na immens verdriet voelt ze nu vaste grond onder haar voeten. ‘Ik heb die berg beklommen. Mijn vader heeft ervoor gezorgd dat ik goed volwassen ben geworden. We kunnen beiden weer ademhalen.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project