Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 51: Christina Oud (1 december 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 51: Christina Oud

Van makelaar tot tandartsassistente, van kledinginkoper tot danseres bij de Moulin Rouge. Christina Oud heeft het allemaal gedaan. Maar tijdens een yogales in Parijs kwam er zo’n rust over haar heen dat ze dacht, hier wil ik meer over weten. Ze heeft nu haar eigen yogaschool, Bodysattva en biedt retreats aan naar Tenerife en Schiermonnikoog. Als yogalerares van de nuchtere soort verhelpt ze haar overgangsperikelen niet met ‘bij maanlicht bloeiende, rechtsdraaiende mierikswortel’ maar met hormoongels van haar gynaecoloog.

Ze leeft sober, koopt haar kleding tweedehands en maakt zich niet druk dat haar buik iets groter wordt en haar kont iets breder. De relatie met jezelf, daar gaat het uiteindelijk om. Heeft ze geleerd op een Vipassana meditatieretreat. ‘Helemaal teruggeworpen op jezelf kun je steeds dieper graven. Je leert jezelf waarderen en hoe leuk je wel niet bent.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project