Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 53: Margôt Ros (29 december 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 53: Margôt Ros

Margôt Ros liep bijna zes jaar geleden een zware hersenschudding op toen ze tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk aanliep. De actrice/regisseur/schrijver, bekend van de absurdistisch komische tv-serie Toren C, kon bijna geen prikkels meer verdragen en elke activiteit vergt nu veel meer energie. Ze leidt een afgemeten bestaan waarin ze voortdurend moet nadenken over wat ze kan, wanneer ze het kan en hoe lang ze het kan.

Toch, revalidatie bood ook de innerlijke rust om drie boeken te schrijven en een monoloog te maken over haar vader, die zeven jaar geleden overleed. Met yin yoga, koud afdouchen en een glas-halfvol-mentaliteit houdt ze een depressie op afstand. ‘Een vriendin van me zei ooit, als je Margôt ergens in een donkere grot dumpt, legt ze binnen een dag een kleedje neer en roept ze ‘gezellig hè?’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project