reprise in Londen

Hannah en Martin

27 november 2017 t/m 29 november 2017

De theatervoorstelling Hannah en Martin is op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 november 2017 te zien in The Print Room at The Coronet in Londen.

Hannah en Martin (Theo d’Or 2009) van Lineke Rijxman en Willem de Wolf is gebaseerd op de kortstondige liefdesrelatie tussen Hannah Arendt en Martin Heidegger. Beiden filosoof, hij korte tijd een vooraanstaand nationaalsocialist, zij Joods. De relatie tussen Arendt en Heidegger is veelvuldig als immoreel bestempeld.

Rijxman en De Wolf willen weten hoe deze twee beroemde Duitsers zich door de dramatische tijd waarin ze leefden heen hebben geslagen. En wat ze gevonden zouden hebben van de tijd waarin wij leven.

Hannah en Martin is een voorstelling waarin de twee acteurs minstens even belangrijk zijn als het feitelijke uitgangsmateriaal. Hun leven met elkaar tijdens de repetitieperiode van Hannah en Martin, werd het gefantaseerde samenleven van Hannah Arendt en Martin Heidegger. Samen met het publiek zoeken zij naar wie ze zijn. Het persoonlijke en het politieke samengebracht in een voorstelling.

Persquotes

 “Hannah en Martin blijft echter intelligent theater, zoals dat maar zelden wordt gemaakt. De Wolf en Rijxman zijn sterke acteurs die virtuoos met hun materiaal spelen. De Wolf doet de zelfingenomen professor, Rijxman speelt de opstandige actrice die zich met Arendt identificeert. Daarnaast speelt ze ook nog geestig en overtuigend Arendt en Eichman.” (NRC, 26 mei 2009. Wilfred Takken)“Weergaloos, intelligent en soms beklemmend theater (…) Rijxman met haar fenomenale acteursfantasie.” (Het Parool, 25 mei 2009. Simon van der Berg)


“…van een hilarisch ongemakkelijke seksscène tot een beklemmend betoog over het procs tegen nazi Adolf Eichmann en de banaliteit van het kwaad.” (De Volkskrant, 25 mei 2009. Vincent Kouters) 


Prijzen

Lineke Rijxman won met deze voorstelling de Theo d’Or 2009, de belangrijkste toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Uit het juryrapport: "Fenomenaal schakelen, transformeren, tal van schakeringen aanbrengen, bijna onnadrukkelijk van het ene personage in het andere springen. Dat alles voert Lineke Rijxman in deze voorstelling met grote precisie uit."

 Hannah en Martin werd geselecteerd door het Nederlands Theater Festival 2010. Uit het juryrapport: "Hannah en Martin is ongelooflijk knap van structuur; het is een soort spiegelpaleis, waarin de acteurs schijnbaar moeiteloos schakelen van situatie naar situatie, van personage naar personage."

Hannah en Martin in London

Spel, regie Lineke Rijxman en Willem de Wolf concept Lineke Rijxman, Willem de Wolf en Joan Nederlof toneelbeeld X+L kostuums Maartje Wevers kap en grime Liselotte Bredero techniek Coen Jongsma grafische vormgeving Floor Koomen affichefoto Victor Bergen Henegouwen scènefoto's X+L met dank aan NH Grand Hotel Krasnapolsky, InstarMedia, Galerie Helga Hofman, Lira Fonds

speellijst voor Hannah en Martin

datum: aanvang: locatie:

november 2017:
ma 27 nov 19:30 uur Print Room at The Coronet, Londen
di 28 nov 19:30 uur Print Room at The Coronet, Londen
wo 29 nov 19:30 uur Print Room at The Coronet, Londen

Met dank aan

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?