Skip to content
mugmetdegoudentand

Muggerwareparty

2017

De Muggerwareparty is geen reguliere toneelavond, maar een minifestival, kijkje achter de schermen en bonte avond in één. Het artistieke team presenteert previews van toekomstige voorstellingen die nog in première moeten gaan. Een zeer afwisselende avond over actuele en universele onderwerpen als internetterreur, Europa, familierelaties, gamechangers en factfree journalistiek. En af en toe zijn er een paar spannende gasten bij!

Iedere avond bestaat uit vier vaste previews. Joan Nederlof speelt een stukje uit haar solo De Eurocommissaris, Lineke Rijxman toont een deel uit The Gentle Woman en u hoort een scène uit de voorstelling Gidsland. Christiaan Klasema en Lineke Rijxman voeren in Huidhonger een theatraal gesprek over de tijd dat Christiaan in het klooster woonde. Tussendoor zorgt Baby Dee (soms samen met Meral Polat) voor muziek uit hun voorstelling Sombersongs.

Per stad wordt dit programma aangevuld met korte presentaties van de voorstellingen Buik en andere toekomstige projecten. Na afloop gaat de Mug graag, op informele wijze, met het publiek in gesprek.

Een duik in het archief wees uit dat Mugmetdegoudentand tijdens haar 32-jarige bestaan ongeveer honderd producties heeft gemaakt: televisieseries, televisieregistraties, tentoonstellingen, festivals en natuurlijk vooral heel veel theatervoorstellingen. De Muggerwareparty is geen jublieumfeest of reunie, maar een feestelijke presentatie van toekomstplannen.

  • Door

    Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Christiaan Klasema en verschillende gasten onder wie Marcel Musters, Sieger Sloot, Baby Dee, Meral Polat en Aaf Brandt Corstius

  • affichebeeld

    Inez&Vinoodh/X+L