Happy Hour Debattour

25 februari 2022 t/m 6 maart 2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we aan de hand van onze voorstelling Happy Hour in gesprek met belangrijke spelers in de politiek en media. Hoe gaan we de polarisering en het wij-zijdenken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid in de politieke arena als stemmers zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een avond die je laat nadenken over hoe je je eigen koers kunt varen in een absurd meningencircus.

 

Over Happy Hour
Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, er ontstaan discussies die niet alleen grappig, intelligent en doordrenkt zijn van absurditeit, maar die ook vragen oproepen. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven* zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme.

Lineke Rijxman over Happy Hour: "Het enige wat je kunt doen is, denk ik, het durven te benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?"
 

Na afloop van de voorstelling volgt een gesprek over politiek en polarisatie met politici en journalisten. Meer informatie over het programma en de tijden volgen z.s.m.

Van en met Lineke Rijxman, Malou Gorter, Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven* Tekst Lineke Rijxman Tekstbijdragen Rebekka de Wit, Sheila Sitalsing en Joan Nederlof

*De rol van Rosa van Leeuwen wordt op 25 februari gespeeld door Margo Verhoeven.

speellijst voor Happy Hour Debattour

datum: aanvang: locatie:

februari 2022:
vr 25 feb nog niet bekend Arminius, Rotterdam
zo 27 feb 20:00 uur De Balie, Amsterdam

maart 2022:
zo 6 mrt 20:00 uur De Balie, Amsterdam
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?